Personvern

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen din av nettsteder du besøker. informasjonskapsler brukes blant annet til å gi brukere tilgang til ulike funksjoner på nettstedet, og er en vanlig metode for å logge hvilke sider som besøkes på et nettsted. En informasjonskapsel inneholder ingen personlig informasjon, og kan ikke benyttes til å identifisere brukeren.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler slik at vi kan analysere og forbedre nettstedet. Du kan velge å ikke godta informasjonskapslene.

Hvilke cookies bruker vi?

Google Tag Manager

Google Tag Manager håndterer sporingskoder til tredjepartsløsninger som Google Analytics og Hotjar. Alle sporingskodene på dette nettstedet blir håndtert gjennom Google Tag Manager.

Google Analytics

_ga (utløpstid: 2 år) og _gid (utløpstid: 24 timer)

Et analyseverktøy som benyttes for å analysere nettstedstrafikk og bruksmønstre. Dataene benyttes til å forbedre brukeropplevelsen av nettstedet. Det samles ikke inn personlig informasjon om deg som bruker,  og din IP-adresse er anonymisert. Dataene som samles inn lagres på Googles tjenere. Alle opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Hotjar

Se hvilke informasjonskapsler Hotjar kan sette (oversikt)

Hotjar er et analyseverktøy som kartlegger brukeradferd på nettstedet. Vi bruker dette for å forstå hvordan besøkende beveger seg rundt på nettsiden. Informasjonen samles på bakgrunn av din IP-adresse, men denne blir anonymisert.

Administrering av informasjonskapsler

Du kan administrere informasjonskapsler direkte i nettleseren, enten gjennom å slette de eksisterende eller hindre nye i å bli lagret. De fleste nettlesere tilbyr også «inkognito-modus», som forhindrer at kapslene lagres i en enkelt sesjon. Du finner mer informasjon på nettleserens hjelpesider.

Husk at informasjonskapsler kun gjelder for den enkelte nettleseren på én enkelt enhet. Om du for eksempel lager regler eller sletter kapsler i Chrome på mobiltelefonen din, vil ikke disse innstillingene gjelde for Firefox på laptopen din. Det finnes likevel nettlesere som synkroniserer på tvers av enhetene.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)