Videreføring av prosjektet "Team Sterk"

Gjennom et intiativ fra møteplassen Knutepunktet i Idrettsklynge Vest, har Idrett Bergen Sør, Fana IL og Idrettsklynge Vest pilotert et lavterskel styrketreningstilbud for ungdommar med usynlige behov.

Mona Torvund
22.2.2022
Et ab et omnis omnis voluptatem qui rerum exercitationem. Omnis debitis vel neque dolore illum voluptas numquam. Omnis saepe quasi perferend

Hva er "Team Sterk"? 

Prosjektet, som har fått navnet «Team Sterk», har hatt som hovedmål å bruke rettledet gruppebasert styrketrening som en arena for mestring, trivsel og fellesskap. Målgruppen er ungdommer i alderen 13-16 år om er under oppfølging av skolehelsetjenesten, kommunehelsetjenesten eller spesialisthelsetjenesten, og som har usynlige utfordringer, for eksempel angst, utenforskap eller begynnende skolefrafall. Styrketreningstilbudet legg til rette for at deltagerne på sikt kan opparbeide seg nok kunnskap og tro på egne evner til å kunne gjennomføre trening i idrettslaget sitt styrkerom på egenhånd eller sammen med en treningskamerat, eller til å ville delta i andre aktivitetstilbud i idrettslaget. På denne måten er treningstilbudet et mellomledd og en trygg overgang fra helsetjenesten og til det ordinære idrettstilbudet. Team Sterk kan med andre ord være et viktig ledd i å sikre at målgruppen finn seg til rette i aktivitet og kan oppleve langvarig aktivitetsglede.

Pilotering

Prosjektet ble pilotert våren 2021, og har også en rekke spennende delmål. Blant annet er en av målsettingene at modellen til «Team Sterk» skal kunne overføres til andre idrettslag som ønsker å starte opp et lignende tilbud. Idrettslag som er interesserte kan derfor kontakte post@tryggeutovere.no og få tilsendt materiale, informasjon og tips til hvordan idrettslaget kan starte opp sitt eget "Team Sterk".

Videreføring

Prosjektet ble avsluttet våren 2021. Heldigvis har Fana IL og Idrett Bergen Sør fått tildelt støtte til videre drift frå Vestland fylkeskommune sin stønadsordning «Lågterskel fysisk aktivitet for barnog unge» med hele 150 000 kr, og fra Sparebanken Vest sitt "Ildsjelfond" med 60 000 kr. Midlene vil sørge for videre fremdrift i det unike aktivitetstilbudet, og vil sikre at tilbudet kan driftes av instruktører med høy kompetanse og erfaring med målgruppen.  Midlene vil også sikre at deltakelsen i treningsgruppen framdeles kan være gratis. Treningstilbudet vil vidareføres av Fana IL i samarbeid med Idrett Bergen Sør, med god støtte fra Vestland Idrettskrets, Energisenteret for barn og unge, Knutepunktet og Idrettsklynge Vest.  


Nysgjerrig på arbeidet til Idrett Bergen Sør og Fana IL?

Hva er e-sport?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipundefined undefinedundefined undefinedundefinedun

E-sport forklart

Forskning på feltet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Nesten der!

Du vil snart få en e-post hvor du klikker for å samtykke, så blir du lagt til nyhetsbrevet. Problemer? Gi oss en lyd.
Oisann.. Noe gikk galt, prøv én gang til. Problemer? Gi oss en lyd.